Víziónk és küldetésünk

Évmilliók lenyomataként hordozzuk génjeinkben azt a képességet, hogy érzékszerveink segítségével fel tudjuk ismerni, be tudjuk azonosítani egymást. Fejlett társadalmunk azt is megoldotta, hogy biztonságos azonosító okmányaink segítségével ott is azonosíthatók legyünk, ahol nem ismernek bennünket. A fizikai világban ez a megszokott eljárás. Az internet nyújtotta virtuális világban azonban sokkal több helyre eljuthatunk és sokkal több ismeretlennel találkozhatunk, ami rengeteg lehetőséget, de egyúttal rengeteg veszélyt is jelent, mivel az érzékszerveink itt már nem segítik a másik fél beazonosítását.
Küldetésünk, hogy mindenki úgy élhessen az egyre inkább összemosódó fizikai és virtuális világ által nyújtott lehetőségekkel, hogy közben elkerülje azok veszélyeit.
Ezért olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek bármely csatornán biztosítják a szereplők egyszerű, gyors és biztonságos azonosítását a különféle élethelyzetekben; a magánélet messzemenő tiszteletben tartásával, hogy időközben ne veszítsünk az évezredek alatt kiharcolt szabadságunkból. Termékeink nem attól biztonságosak, hogy mindenféle titokzatos kódolási technikákat találunk ki, hanem éppen attól, hogy jól bevált, szabványos algoritmoskra épülnek, és bárki számára elmagyarázható módon alkottuk meg őket.

Szabó Tamás

Az ID&Trust alapítója (2002), tulajdonos, a GoodID ötletgazdája (2012)

Nemzetközi szinten elismert biztonsági szakértő, 1995 óta foglalkozik chipkártyás azonosítással, a hazai elektronikus aláírás piac meghatározó szereplője.

Rólunk

Az ID&Trust Kft. az elektronikus azonosítás és aláírás nemzetközi specialistája.

2002-es megalakulásunk óta olyan egyedi, korábban sehol sem alkalmazott informatikai termékekkel jelentünk meg a nemzetközi piacon, mint az IDentity Suite azonosítókártya platform, az SPPS kártyamegszemélyesítő rendszer, a SmartSign Anywhere middleware, vagy a GoodID.

A több mint 40 millió állampolgár zsebében lapuló IDentity Suite cégünk sikerterméke, amely megfelel valamennyi releváns EU-s és nemzetközi szabványnak, ezáltal számos országban készítenek belőle többfunkciós egészségbiztosítási kártyákat, elektronikus útleveleket, elektronikus személyigazolványokat, vezetői engedélyeket, PKI és minősített elektronikus aláírást létrehozó (BALE) eszközöket.

A kártyakibocsátók, megszemélyesítők és kártyagyártók által kedvelt – és több mint 35 millió kártya megszemélyesítéséért felelős – SPPS (Smart Preparation & Personalization System) termékünk a többcélú azonosító- és okoskártyák kibocsátásának teljes folyamatát lefedve növeli a kártyagyártás és megszemélyesítés hatékonyságát és biztonságát.


A végfelhasználók számára kifejlesztett – és több mint 30 millió felhasználó számára elérhető – SmartSign Anywhere termékünk a különféle okoskártyákat kapcsolja össze az e-aláírást és e-azonosítást igénylő alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal.


A GoodID egy egyedülállóan úttörő, bárki számára elérhető és ingyenesen letölthető mobil azonosítási megoldás, amit 2013-ban álmodtunk meg és azóta is folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük.

A GoodID nemcsak egyszerű és kényelmes, de egyben biztonságos megoldást nyújt az omni-channel ügyfélazonosításra, ügyfélhitelesítésre és elektronikus aláírásra.


Miután számos termékünkre megszereztük a Common Criteria tanúsítást, folyamatosan tanúsíttatjuk az új megoldásainkat is, így a régióban mi rendelkezünk a legmagasabb presztízszsel rendelkező informatikai biztonsági tanúsításokkal.

Fontosabb referenciák

Az első magyar BALE, a magyar Anyakönyvi kártya és első e­Szigno kártya után az ID&Trust történetében meghatározó mérföldkő volt a romániai egészségügyi kártya kifejlesztése, majd számos európai és ázsiai projekt mellett mi fejlesztettük ki elsőként az európai eIDAS rendeletnek megfelelő multifunkciós kártyamegoldást, amely az új típusú magyar elektronikus személyigazolványok alapját képezi, immár többmillió kibocsátott eSzemélyiben. Továbbá szintén mi fejlesztettük az eSzemélyi felhasználását támogató eSzemélyi Kliens alkalmazást.

Célunk, hogy a nemzetközi elektronikus azonosítás piacon kivívott pozícióinkat tovább erősítsük, és minél szélesebb körben bebizonyítsuk, hogy a megoldásaink valóban biztonságosabbá és egyszerűbbé teszik az eligazodást globális világunkban.

Mérföldkövek

2002

Megalakul az ID&Trust Kft.

2003

Első CC tanúsított BALE (G&D StarCert) magyarországi bevezetése.
Elindul a SmartSign Anywhere fejlesztése.

2004

Elindul az SPPS okoskártya megszemélyesítő rendszer fejlesztése.

2005

Első e-Szigno kártya kialakítása.

2007

Magyar eID (HUNEID) specifikáció kidolgozása.

2008

ELEKTRA Hungaria ITSO TS 1000 - közlekedési kártyarendszer kidolgozása.

2009

Elindul az IDentity Suite fejlesztése.

2011

Román egészségkártya kifejlesztése.

2013

Elindul a GoodID fejlesztése.

2015

Első Common Criteria tanúsítványunk.

2016

eSzemélyi chip alkalmazás kifejlesztése.
eSzemélyi_Kliens kifejlesztése.

2017

Megjelenik a GoodID.

2018

GoodID Wallet és KYC kifejlesztése.